Få produktene raskere til markedet med SOLIDWORKS Composer

sw_composerDe aller fleste produkter trenger dokumentasjon, f.eks. bruksanvisninger eller delelister. La oss utvide dette og si at ethvert produkt fortjener en lettlest og tydelig dokumentasjon. Hvem har ikke irritert seg over en bruksanvisning som er det motsatte? Det å lage dokumentasjon er noe som tradisjonelt gjøres etter at produktet er ferdig designet. Les videre for å se hvor lett og elegant man kan gjøre jobben med SOLIDWORKS Composer og samtidig få produktet raskere til markedet.

Dette innlegget ser nærmere på hvordan vi kan gå fra en 3D CAD modell til et ferdig teknisk dokument i Composer og se hva som skjer når modellen endrer seg.

Med SOLIDWORKS Composer kan man starte prosessen med å lage teknisk dokumentasjon lenge før produktet er ferdig designet, og parallelt med designprosessen. Årsaken er den unike oppdateringsfunksjonen som med få klikk lar deg oppdatere alt produsert innhold med den siste versjonen av 3D modellen. Med denne funksjonen sparer man masse tid og kan få produktet ut på markedet raskere. Ved tradisjonell måte å jobbe på må man lage nye bilder for hver gang det skjer en endring på produktet.

composer_ROI

Steg 1: Import av geometri
Som vi ser går det an å importere mange forskjellige filformater inn i Composer. Selvsagt også native SOLIDWORKS filer.

Import

Steg 2: Opprett et view (bilde)
Når 3D modellen blir importert i Composer gjøres den om til et Composer format. I et view fanger vi hvordan modellen vises, kameravinkel, zoom, lys og evt. andre ting vi har lagt på i form av piler og små tekstbobler f. eks.
2. Lag view

Steg 3: Eksporter høyoppløselige bilder
Composer kan lagre ut både vektorgrafikk og vanlig rastergrafikk. .svg, .svgz, .cgm, .eps, .jpg, .tif, .png og .tif er alle formater Composer kan eksportere til.
3. lagre bildefil

Steg 4: Oppdater et view når ny versjon av 3D modell foreligger
Med den unike oppdateringsfunksjonen til Composer er det ikke noe problem om 3D modellen blir revidert og ny versjon kommer. Alt vi trenger å gjøre er å oppdatere Composer filen og lagre ut nye bilder.
4. Oppdater

Utover dette er det mange andre fordeler med Composer, nevner de viktigste:

  • Automatisk snapping til 3D geometrien
  • Tilgang til custom properties
  • Man trenger ingen CAD erfaring for å bruke Composer og det er lett å lære seg i forhold til et større program som SOLIDWORKS.

Vi har tidligere laget et innlegg om Composer og skarpe og tydelige tekniske illustrasjoner som viser andre eksempler på noe av det vi kan få til.

 

About Jon Anders Østerud

Applikasjonsingeniør i ProNor AS.
This entry was posted in SOLIDWORKS Composer and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s