Maksimer ytelsen til SOLIDWORKS

hddcomparisonEt spørsmål som ofte går igjen er relatert til valg av maskinvare. PC’en er verktøyet som lar oss kjøre SOLIDWORKS hver dag, og derfor er det viktig at maskinen er konfigurert slik at vi får jobbet mest mulig effektivt, og ikke minst, opplever få problemer. Denne posten skal ta for seg en test utført av en Amerikansk forhandler (CATI) som har undersøkt hva som egentlig er viktig når det kommer til maskinvare beregnet for SOLIDWORKS, og hva som er den mest kostnadseffektive maskinvaren.

Først av alt, SOLIDWORKS har til enhver tid oppdaterte krav til maskinvare på sin egen side.

Flere av oss på teknisk avdeling er over middels interessert i PC og annen elektronikk og sitter derfor på mye erfaring. Allikevel skjer det såpass mye innenfor maskinvareverdenen at det er vanskelig å holde seg oppdatert til enhver tid, uten å jobbe dedikert med det. Av den samme grunn er det vanskelig å lage ett oppsett som er fasiten i dag og i årene som kommer.

Målet med denne posten er å forklare hvilke komponenter som bør velges for å maksimere ytelsen i dag uten å måtte sprenge banken for å klare det. Ofte er det budsjettet som bestemmer og vi ønsker derfor en god balanse mellom kostnad og ytelse.

CATI har i mange år analysert forskjellig maskinvare og funnet et oppsett som flest SOLIDWORKS-brukere vil kunne øke ytelsen og produktiviteten med. Skal ikke gå inn på detaljene i testen her, men linker heller til denne mot slutten av innlegget. Den kan være verdt å lese for dere som er ansvarlig for innkjøp av maskinvare og for andre som har interesse av dette.

Resultatet av testen landet på følgende anbefaling av maskinvare:

  • Harddisk: SSD
  • Minne: 16 GB RAM (Mer hvis ekstremt store og komplekse sammenstillinger)
  • Grafikk: NVIDIA K2200 grafikkort
  • Prosessor: Én 4-kjerners prosessor med så høy hastighet man har råd til (flere kjerner kan være lurt om man hovedsaklig utfører styrkeberegning eller rendrer)
  • Software innstillinger: Jobbe mot en lokal mappe ofte styrt av et dokumenthåndteringssystem som SOLIDWORKS PDM. Optimaliserte innstillinger i SOLIDWORKS vil fullføre pakken.

Forhåpentligvis kan disse tipsene hjelpe flere til å velge riktig maskinvare, så får vi heller forsøke å lage nye slike poster i årene som kommer da anbefalingene sannsynligvis ikke holder mer enn 1-2 år av gangen.

For å lese hele testen kan man laste ned denne i PDF format her: Maksimer SOLIDWORKS ytelsen (CATI)

About Jon Anders Østerud

Applikasjonsingeniør i ProNor AS.
This entry was posted in Diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s