SOLIDWORKS 2016 SP3 er ute (og vi anbefaler sterkt å oppdatere)

oppdateringVanligvis pleier vi ikke å omtale hver enkelt oppdatering til SOLIDWORKS, men gjør nok et unntak for SP3 som ble sluppet 14.04.2016. Årsaken er at SOLIDWORKS har gjort endringer på kundesiden, og det er minst én etterlengtet mulighet som nå er kommet på plass. Les videre for å finne ut hvorfor vi anbefaler at du oppdaterer, og hva som er nytt.

Endringen på nettsiden er at SOLIDWORKS fra nå vil kommunisere mye tydeligere hva som er nytt og hva som er fikset i hver oppdatering. I 2016 SP3 er det ikke bare feilrettinger, men og nye muligheter. Nederst i denne posten vil dere finne et sammendrag av alt som er nytt, denne teksten ligger også på kundesidene.

En av de tingene som har vært etterspurt av våre kunder helt siden 2016 ble lansert, er muligheten for å endre fargene på ikonene tilbake slik det var i 2015 og tidligere. Med 2016 SP3 kan man nå dette, selv om det riktignok ikke gjelder alle ikonene, men de mest brukte. Sammen med de nye ikonfargene er det også en ny bakgrunnsfarge, medium-lys. Kombinasjonen av valgene ser ut som på bildet under.

interface

Utover dette er det som alltid en rekke feilrettinger. Den mest rapporterte og kritiske feilen denne gangen har vært relatert til funksjonen “Pack & Go”. Feilen gikk ut på at enkelte referanser ble utelatt og denne er nå rettet i SP3 sammen en rekke andre fikser og stabilitetsforbedringer. Summen av alt gjør at vi anbefaler sterkt dere som sitter på en eldre utgave av 2016 å oppdatere. Hvis du nettopp har oppdatert til 2016, har du husket å sjekke om skjermkortdriveren din er sertifisert for den nye årsversjonen?

I tillegg til det som er nevnt er det og annonsert to nye produkter i forbindelse med SP3, nemlig SOLIDWORKS PCB og tilhørende Connector. Dette er en meget spennende integrasjon mellom PCB design (design av kretskort) og mekanisk design og det vil mest sannsynlig komme et eget blogginnlegg om dette senere da den offisielle slippdatoen er annonsert til tidlig i mai. De som ikke kan vente på dette kan allerede nå sjekke ut en egen nettside: www.solidworkspcb.com


SOLIDWORKS følger et fast skjema for utgivelser av oppdateringer. Det kommer fem hovedoppdateringer i året til hver versjon og de blir utgitt etter følgende plan:

SP0 – Oktober (hovedversjon)
SP1 – November
SP2 – Januar
SP3 – April
SP4 – Juni
SP5 – Oktober

Med mindre det skjer noe uforutsett så pleier disse tidene å være riktig. Er man på aktiv vedlikehold er én av godene at man til enhver tid kan oppdatere til siste versjon og dermed få med seg de siste feilrettingene og mulighetene som en oppdatering gir.

Som alltid, hvis dere skulle få problemer med installasjon av oppdateringer, ikke nøl med å ta kontakt med oss på enten telefon eller epost, vi er klare til å hjelpe.


SOLIDWORKS 2016 SP3
In addition to bug fixes and stability improvements, SP3 includes:

SOLIDWORKS User Interface
•   Classic icon color scheme option for the most frequently used and visible modeling icons
•   Medium Light background color option
•   Improved FeatureManager Design Tree display to help distinguish suppressed and hidden items
•   Improved visibility of Assembly components and folders in the FeatureManager Design Tree
•   Fixed FeatureManager design tree icons showing incorrectly with Windows DPI scale between 171% and 183%

SOLIDWORKS PDM
•   NEW: Added support for showing custom columns in Change State dialog
•   NEW: Web2. Additional permission control to allow files to be previewed but not download
•   NEW: Web2. Allow file download with Viewer license only
•   Performance improvements to logging in when Refresh cache during login is On and folders to refresh cache has large number of files
•   Performance improvements and reduced blocking during BOM creation
•   Fixed duplicate serial number error during certain Save As workflows
•   Fixed linking of item to an item or file with a drag/drop or with Link Files
•   Fixed updating Inventor file references after rename or move child components

SOLIDWORKS Workgroup PDM
•   Fixed Required resource was unavailable error in SolidWorks Explorer with RMB My SolidWorks Workgroup PDM cleanup

eDrawings
•   Performance improvements for File Open
•   Performance improvements for Zoom, Pan and Rotate
•   Fixed cases of incorrect texture mapping and missing textures

Systems
•   Microsoft Office 2016 Support

NEW Product: SOLIDWORKS PCB Powered by Altium
SOLIDWORKS PCB is a standalone electronics design product for creation of printed circuit boards (PCB) which provides a bi-directional link between MCAD and ECAD designs. SOLIDWORKS PCB allows your printed circuit board to be used in your SOLIDWORKS assembly, reducing the need for prototyping. On-demand synchronization enables designers to check for problems such as misalignment of mounting holes and mechanical interference within the assembly. For product information, click here. Contact your SOLIDWORKS Value Added Reseller for SOLIDWORKS PCB purchase information.

NEW Product: SOLIDWORKS PCB Connector Powered by Altium
For customers with Altium Designer, the SOLIDWORKS PCB Connector allows Altium Designer users to create a SOLIDWORKS assembly of a printed circuit board (PCB) directly from within the Altium product. SOLIDWORKS PCB Connector allows your printed circuit board to be used in your SOLIDWORKS assembly, reducing the need for prototyping. On-demand synchronization enables designers to check for problems such as misalignment of mounting holes and mechanical interference within the assembly. For product information, click here. Contact your SOLIDWORKS Value Added Reseller for SOLIDWORKS PCB Connector purchase information.

About Jon Anders Østerud

Applikasjonsingeniør i ProNor AS.
This entry was posted in Installasjon av SOLIDWORKS, Skjermkortdriver and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s