Perfeksjonér renderingene dine med Visualize Professional

Mange fotografer foretrekker å bearbeide sine bilder i et bildebehandlingsprogram før de leverer dem fra seg. Du som lager renderinger kan dra stor nytte av noen av disse bildebehandlingsteknikkene, og faktisk har SOLIDWORKS Visualize Professional funksjoner som legger til rette for at renderinger enkelt skal kunne etterbehandles på denne måten. En slik arbeidsprosess gir deg noen store fordeler, og vi skal se på noen av dem her.

Med Visualize Professional kan du rendre ulike render passes , slik at du enklere kan editere bilder etterpå i et bildebehandlingsprogram som Photoshop.

All_passes

Output Render Passes fra SOLIDWORKS Visualize Professional. Incandescence viser effekten av lyskilder som er satt inn. Her er det ikke satt inn noen lys, dermed er dette passet svart.

Bruk av et bildebehandlingsprogram sammen med et renderingsprogram som SOLIDWORKS Visualize gir en rekke fordeler. For eksempel kan man justere skarphet, lysstyrke/kontrast eller fremheve detaljer i bildet for å få renderingen til å for eksempel se mer ut som et foto av et virkelig produkt.

For mange er slik etterbehandling av bilder en naturlig del av arbeidsprosessen for å levere gode renderinger. Dette har mye med personlige preferanser og hvilke krav som stilles til det ferdige bildet å gjøre, og dersom du er en av dem som bruker bildet direkte fra Visualize og er fornøyd med det, så er det selvsagt et valg du gjør selv.

Men tilbake til bildebehandling: Hovedgrunnen til at mange bruker egne bildebehandlingsprogrammer for å justere på renderinger, er rett og slett at slike programmer gjør enkelte ting bedre og raskere.

output_options

Dette er de ulike Output Render Passes du kan velge i SOLIDWORKS Visualize Professional. Alle passes rendres samtidig, til sin egen fil.

Her er noe av det man kan oppnå når man etterbehandler bilder:

Endre farger på produktet uten å måtte lage ny rendering: La oss si du ønsker å ta høyde for at fargen på produktet ditt skal endres senere. Da kan du selvfølgelig lage en ny rendering for hver fargeendring, hvis du har tid til det. Hvis du heller ønsker å spare tid, kan du istedet gjøre fargeendringer i bildebehandlingsprogrammet. Da kan du bruke et såkalt Clown Pass fra SOLIDWORKS Visualize Professional som gir deg et fargekodet bilde i tillegg til hovedbildet (Beauty Pass). Med et Clown Pass er det enkelt å maskere ut ulike komponenter i et produkt i bildebehandlingsprogrammet. Nedenfor er det en enkel forklaring på hvordan du gjør det. Vi antar at du kjenner litt til Photoshop fra før;

clown_pass

Fjerne bakgrunnen på bildet: Vil du ha bakgrunnen gjennomsiktig, oppnår du det ved å slå på valget for Alpha under Output Tools, og rendrer til et filformat som støtter det, feks TIFF. Men hva om du ønsker to versjoner av bildet, der den ene versjonen ikke har gjennomsiktig bakgrunn? Det kan du fint oppnå uten å måtte rendre bildet to ganger, ved rett og slett å rendre et Object Pass og et Beauty Pass, og bruke det ene bildet for å maskere ut bakgrunnen i Photoshop. I bildet nedenfor er det en kjapp forklaring av dette for deg som kjenner Photoshop fra før.

Object_pass

I Photoshop kan du maskere ut bakgrunnen med et Object Pass.

Justere dybdeskarphet: Man kan justere dybdeskarphet i ved å rendre et Depth Pass. Dette skaper et bilde med gråtoner som du kan bruke i for eksempel Lens Blur – filteret i Photoshop for å justere hvor kameraet fokuserer.

Render Output Passes er en funksjon du finner i SOLIDWORKS Visualize Professional. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å vite mer om SOLIDWORKS Visualize Professional.

Til sist skal vi ta med at våre kolleger i PLM Group nylig har produsert to webinarer om Visualize, som både gir bra overblikk og går inn på noen nyttige detaljer:

World class product visualizations – Part 1: Visualize Standard

Take your product visualization to the next level – Part 2: SOLIDWORKS Visualize Professional

 

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, Design, rendring, SOLIDWORKS Visualize and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s