SOLIDWORKS World 2016 – Dallas

Hvert år i månedsskiftet januar/februar avholder SOLIDWORKS en stor konferanse som kalles SOLIDWORKS World. For to uker siden ble den avholdt i Dallas (Texas) hvor omlag 5000 kunder, forhandlere og andre deltok. I tillegg til de som var til stede i Dallas følgte også noen tusen deltagere konferansen via online streaming. ProNor var som vanlig på plass i USA, denne gangen med fem ansatte. I tillegg til ProNor var noen av våre kunder fra blant annet Siemens i Trondheim og FFI på Kjeller også til stede. Her er kort om noen av temaene som ble presentert i år.

sww16dallas

Nye produkter: xDesign / xDrive
Dette er et nytt produkt som vil bli tilgjengelig på 3Dexperience-plattformen til Dassault Systems. Produktet er per i dag ikke sluppet i endelig versjon, men det er mulig å teste dette produktet som Beta-versjon. Dette produktet er internet-basert slik at du kan kjøre det på såvel nettbrett som laptop, noe som gir deg større fleksibilitet i arbeidshverdagen.

Nytt Produkt: SOLIDWORKS Make
Modularisering av produkter og fleksible produksjonsmetoder som blant annet 3D-print og CNC-styrt fresing/skjæring, har gjort det enklere å tilby produkter som ikke lenger er identiske. Kunder kan enkelt tilpasse: farge, form, mateiale og størrelse på produkter før de kjøper dem. For mange bedrifter har dette ført til økt salg, og flere fornøyde kunder.

For eksempel kan du på enkelte nettbutikker velge farge og materiale på sko (NIKEiD) eller størrelse og form på surfebrett før du kjøper dem og på denne måten lage din egen variant av produktet. Et annet eksempel er hvordan du kan sette sammen ulike moduler på nett når du kjøper en Stressless fra Ekornes eller et kjøkken fra IKEA. Produktene som du skreddersy kan du lett forhåndsvise, rotere og bevege deg rundt i.

Til nå har man måtte benytte seg av eksterne produkter for å få denne muligheten, men med SOLIDWORKS Make har også SOLIDWORKS nå muligheten for å gjøre dette.

Nytt produkt: SOLIDWORKS PCB
SOLIDWORKS har lenge hatt produktet CircuitWorks som lar deg samarbeide med andre ECAD-programmer ved at man kan importere og eksportere kretskortfiler til og fra SOLIDWORKS. I SOLIDWORKS kan man raskt få en 3D-modell av kretskortet med tilhørende komponenter slik at man kan se hvordan dette passer inn i en større sammenstilling. Man har også kunnet gjøre enkle endringer som å lage kutt, endre formen på kortet eller flytte komponenter, for så å eksportere dette ut i et ECAD-format. Dette har gjort det enkelt å kommunisere endringer og utfordringer med andre.

Selv om det i SOLIDWORKS har vært enkelt å flytte komponenter i SOLIDWORKS så må kortet likevel re-designes av elektronikk-ingeniøren for å implementere endringene. I tillegg til dette kan en enkel endring som å flytte en komponent noen centimeter fort ta flere timer å endre på.

Med SOLIDWORKS PCB (opprinnelig PCB Works fra Altium) kan man nå designe kretskort helt fra A-til-Å med plassering og sammenkobling av komponenter, definering av kretskortbaner etc. Man eliminerer derfor hele prosessen med å eksportere/importere filer mellom ulike systemer. Istedenfor kan man gjøre hele designet fra en og samme platform.

Nytt produkt: SOLIDWORKS Visualize
PhotoView har for mange vært et unnværlig produkt for mange som har hatt behov for å kunne lage fotorealistiske bilder og videoer av produkter i SOLIDWORKS. Dette produktet blir fortsatt værende en del av SOLIDWORKS-familien. Samtidig presenterer SOLIDWORKS i år et nytt produkt i samme kategori.

I motsetning til PhotoView, er SOLIDWORKS Visualize et nytt standalone-produkt som fungerer uavhengig av SOLIDWORKS. Dermed trenger du ikke lenger å låse en SOLIDWORKS lisens for å drive med bilde- eller videorendring, noe som fort kan ta mange timer (eller dager), der maskinen bare står og jobber på egen hånd. I tillegg til dette kan man med dette produktet enkelt åpne flere filformater enn SOLIDWORKS uten å først måtte konvertere dem.

Har du SOLIDWORKS Pro eller Premium skal du nå ha tilgang til SOLIDWORKS Visualize Standard. Se også vårt tidligere innlegg som går mer i detalj på SOLIDWORKS Visualize.

Sniktitt på SOLIDWORKS 2017 – 10 nye funksjoner
Hvert år i november er det mulig for alle SOLIDWORKS-brukere til å skrive inn ønskede funksjoner og endringer for neste års versjon av programmet. Dette gjøres gjennom SOLIDWORKS Community, som alle kan registrere seg på. I år ble 525 ideer presentert.

Noen uker etterpå åpnes det for at man kan avgi stemmer til de ideene man selv ønsker seg. De 10 forslagene med mest stemmer blir så presentert på SOLIDWORKS-world hvert år. Utviklingsavdelingen går gjennom alle forslagene som har kommet inn, men konsentrerer seg selvsagt om funksjoner som flest brukere ønsker seg.

De nye funksjonene som stemmes frem på denne måten, kommer selvsagt i tillegg til endringer som utviklingsavdelingen har planlagt som følge av tilbakemelding gjennom SR (Service Request), EH (Enhancement Request), strategisk utvikling etc. Her kan du se litt mer om hvordan du kan være med på å bestemme funksjoner som skal bli med i SOLIDWORKS, i tillegg til hvilke funksjoner som har blitt stemt frem for SOLIDWORKS 2017.

SOLIDWORKS Apps for Kids:
At barn er kreative, er vel no de fleste av oss kan være enige i. I tillegg har nok mange også opplevd at barn er raskere enn de fleste av oss voksne på å ta i bruk teknologiske nyvinninger. Hvem har vel ikke sett en 2-åring være ekspert på iPad etter noen timers bruk?

SOLIDWORKS lanserer nå en egen app (SOLIDWORKS Apps for Kids) hvor barn kan kombinere disse to. Med dette gratisprogrammet kan barna gå gjennom en 6-trinns prosess  for produktutvikling. Trinnene omfatter blant annet: Moodboard, Friformmodelering, Visualisering, Mekanismedesign, Storyboard og 3Dprinting.

Oppsummering og mer informasjon
Ettersom konferansen varte i tre dager er det ikke mulig å gjengi all informasjon her. I tillegg til hovedsesjon er det også omlag 200 breakout sessions både for brukere og forhandlere, som dekker et bredt spekter av temaer.

SOLIDWORKS Blog har lagt ut referater fra hovedforedraget (General Session) for de tre dagene hvor konferansen foregikk: Dag 1 , Dag 2 , Dag 3

Alternativt finner du videoer som du kan se her: http://sww16.wavecast.io/

Neste SOLIDWORKS World avholdes i Los Angeles i 2017.
Håper å se deg der!

sww17losangeles

(Husk også at du hvert år se live stream av konferansen direkte online!)

About Kai Inge Midtgård Rokstad

Utdannet sivilingeniør (maskin) fra NTNU med spesialisering innen «Produktutvikling, bearbeiding og beregning». Har erfaring med modellering og simulering i high-end 3D-systemer. Jobber med brukerstøtte og kurs for SOLIDWORKS og tilhørende produkter.
This entry was posted in 3D print, 3Dexperience, Bruk av SOLIDWORKS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s