Denne vinteren kommer det et nytt renderingsprogram til SOLIDWORKS

Nå kommer det flere muligheter til deg som ønsker flotte bilder og animasjoner av dine SOLIDWORKS-modeller. SOLIDWORKS Visualize slippes denne vinteren, som et tillegg til Photoview360.

visualize

SOLIDWORKS Visualize er et nytt renderingsprodukt som leveres med lisensene SOLIDWORKS Professional og Premium. Visualize er et standaloneprogram som kan åpnes separat fra SOLIDWORKS, så du kan fortsette å jobbe i SOLIDWORKS mens bildene dine rendres. Du kan til og med installere Visualize på en annen PC, også slik at andre kan jobbe med Visualize.

Du som holder deg oppdatert vet kanskje at SOLIDWORKS Visualize rett og slett er et eksisterende produkt (Bunkspeed) som har fått ny branding etter at Dassault Systemès kjøpte opp RTT som eide Bunkspeed.

SOLIDWORKS har planer om å beholde både Photoview360 og Visualize fremover. Intensjonen deres er at man skal bruke Photoview til å lage kjappe renderinger underveis i prosjektet, mens når produktet er ferdigstilt, bruker man Visualize som et slags fotostudio for å lage høykvalitets bildemateriale.

Faktisk så vil du som er vant til å bruke et fotoapparat, kjenne igjen en del terminologi fra kamerainnstillingene i Visualize. Men selvsagt trenger du ikke å ha tatt i et kamera for å dra nytte av dette programmet. Det er lett å sette seg inn i, og enkelt og raskt å bruke.

Programmet tar også høyde for at du kanskje ønsker å redigere bildet i Photoshop før det publiseres – du kan for eksempel rendre ut i flere pass enn det du kan med Photoview360 – noe vi skrenset innom i denne blogposten.

Sitter du på et heftig NVIDIA-grafikkort, kan du sette det i aktivitet og rendre bare på GPUen dine. Eller GPUene, hvis du er en av de som flotter seg med grafikkhardware.  Ellers bruker du både CPU og GPU som default.

Dette var bare noen utdrag. for For mer informasjon og fakta om Visualize, se SOLIDWORKS’ egne sider. Ta feks en titt på galleriet der.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om Visualize eller andre produkter vi leverer.

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, rendring and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Denne vinteren kommer det et nytt renderingsprogram til SOLIDWORKS

  1. Pingback: SOLIDWORKS World 2016 – Dallas | ProNor Blogg

  2. Pingback: Har du SOLIDWORKS Pro eller Premium 2016 på vedlikehold – ja da har du også SOLIDWORKS Visualize. | ProNor Blogg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s