Har du ballonger nok på arbeidstegninga så den svever avgårde helt til produksjon?

pic4

I større sammenstillinger så blir stykklista (BOMen) lang, og det kan være vanskelig å vite om man har fått merket alle delene med hver sin ballong. Man kan selvsagt gå igjennom hver rad i stykklista for å finne tilhørende ballong, men dette kan være tidkrevende.

ballonger og bom

Her har vi en liten og oversiktelig stykkliste med få komponenter og tilhørende ballonger. Kaster vi et raskt blikk på tegningen så kan vi likevel se at jeg har glemt å lage en ballong for penneholderen. I dette tilfellet, og spesielt for store sammenstillinger så kan det lønne seg å dobbeltsjekke om man har fått med seg de nødvendige ballongene. Hvordan gjør man dette på enklest måte?

ballonger og bom_opened

Holder man musepekeren over stykklista og klikker på de tre “pilene” så ekspanderer man tabellen og får tilgang til en ekstra kolonne. I denne kolonnen kan man enkelt se hvilke komponenter som har en ballong på tegningsarket. På denne måten kan man raskt få et overblikk og få satt de nødvendige ballongene man trenger. Voila!

ballonger og bom_alle

About Tony Teoh Melkild

Applikasjonsingeniør i ProNor AS med hovedfokus på SOLIDWORKS og SOLIDWORKS Simulation. M.Sc. - Ingeniørvitenskap & IKT - Produktutvikling og Materialer, NTNU 2010.
This entry was posted in Arbeidstegninger, Bruk av SOLIDWORKS, Sammenstillinger. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s