Skarpe og tydelige tekniske illustrasjoner

seascooter_remove_steps

Når man jobber med teknisk illustrasjon, ønsker man å lage tydelige og forståelige illustrasjoner som oppfattes raskt og ikke etterlater tvil om budskapet. For å få til dette, ønsker mange tekniske illustratører å ha full kontroll over hva hvert enkelt bilde viser, og hvilken rekkefølge bildene vises i.

SOLIDWORKS Composer gir deg full kontroll over innholdet i hvert bilde, og lar deg plassere komponenter, piler og annet innhold fritt både i rommet og i forhold til bildeflaten. Mens du gjør dette risikerer du ikke å gjøre designendringer på produksjonsfilsettet, siden du jobber i et annet program enn filen er tegnet i.

Det finnes mange nyttige funksjoner i Composer, men her skal vi se nærmere på en av mine favoritter; Det finnes nemlig et ypperlig verktøy som lar deg produsere vektorillustrasjoner (EPS, SVG, CGM), som du legger inn i det programmet du skriver manualen i.

Det fine med vektorgrafikk er at du slipper å tenke like mye på oppløsning som du må når du lager  rastergrafikk. Filstørrelsen blir som regel også lav, men dette avhenger av detaljnivået i vektorfilen.

Eksplosjonsskisser kan lages enkelt og greit.

Eksplosjonsskisser kan lages enkelt og greit.

Ved å lage tekniske illustrasjoner med Composer, oppnår du noen fordeler:

  1. Innholdet i illustrasjonene er oppdateres enkelt fordi man bare henter inn innhold fra nyeste SOLIDWORKS-fil når noe må endres. Dermed går oppdatering av illustrasjonene raskt.
  2. Legg på piler, ballonger, bilder og ikoner på illustrasjonene slik at de formidler akkurat det du ønsker. Piler snappes til elementer på 3D-modellen, eller plasseres hvor du vil. Ballonger og notes kobler seg på og viser custom properties fra SOLIDWORKS-filen.
  3. På vektorillustrasjonene har du full kontroll på strektykkelser, og om det f.eks. skal være tykk strek på utsiden av hver part eller rundt hele produktet. Du kan også legge på skygge og farger hvis illustrasjonen krever det.
Tykk siluett rundt hver enkelt part

Tykk siluett rundt hver enkelt part

Tykk siluett rundt hele produktet

Tykk siluett rundt hele produktet

Skygge kan gjøre det lettere å se hva som er innside og utside i produktet.

Skygge kan gjøre det lettere å se hva som er innside og utside i produktet.

Farger kan brukes for å utheve bestemte deler

Farger kan brukes for å utheve bestemte deler

Ta kontakt med oss hvis du er mer nysgjerrig på Composer eller om du ønsker at vi skal demonstrere hva programmet kan gjøre for deg.

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in SOLIDWORKS Composer and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Skarpe og tydelige tekniske illustrasjoner

  1. Pingback: Få produktene raskere til markedet med SOLIDWORKS Composer | ProNor Blogg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s