Context toolbar på speed for konfigurasjoner og mates

Konfigurasjoner og mates. To funksjoner de aller fleste SOLIDWORKS-brukere er glade i og bruker mye. Men er det ikke av og til vanskelig å vite om komponenten du sitter og glor på har flere varianter i form av konfigurasjoner? Eller kanskje du ønsker og raskt se hvilken størrelse du skal bruke av delene dine i en sammenstilling. Mates kan man heller aldri få definert raskt nok. Selv med Mate-funksjonen eller f.eks med bruk av SmartMate.

contexttoolbar_off

Slik ser det ut med kjedelige standardinnstillinger når man klikker på en komponent, eller velger flater på to komponenter.

Fortvil ikke! Vi kan tweake grensesnittet i SOLIDWORKS for å få disse lett tilgjengelig ved fingerspissene våre. Eller, siden vi jobber med skjerm og inputenheter så blir det vel mer korrekt å si; lett tilgjengelig ved forlengelsen av fingerspissene våre, nemlig musepekeren!

Slik kan det se ut med context toolbar på speed!

Slik kan det se ut med context toolbar på speed!

Til forskjell fra standardinnstillinger så kan vi få rask tilgang til en nedtrekksmeny for å velge konfigurasjoner på parter og undersammenstillinger. Og ved valg av for eksempel to flater får vi også opp standard mates. Så hvordan kan man trylle frem disse herlige menytilleggene? Jo, du gjettet kanskje riktig. På samme sted som vi tilpasser alle våre menyer og verktøylinjer. Bare høyreklikk på en av dine verktøylinjer, for eksempel på context toolbar når den dukker opp. Under Toolbars finner du Context toolbar settings, og så er det bare å slå seg løs.

contexttoolbar_options

About Tony Teoh Melkild

Applikasjonsingeniør i ProNor AS med hovedfokus på SOLIDWORKS og SOLIDWORKS Simulation. M.Sc. - Ingeniørvitenskap & IKT - Produktutvikling og Materialer, NTNU 2010.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Context toolbar på speed for konfigurasjoner og mates

  1. Pingback: Jobb sentrert og ikke i periferien | ProNor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s