5 grunner til å oppgradere til SOLIDWORKS 2015

SOLIDWORKS 2015 introduserer en drøss med ønsket funksjonalitet, og en god dose snacks man kanskje ikke tenker på at man har behov for. Har man først oppgradert, ja da er veien tilbake til 2014 tung å gå.

01 – Midpoint line

01 - midpointLine

 

I mange tilfeller er det veldig nyttig å starte ei skisse med ei linje som er låst med midtpunkt til origo for å tegne symmetrisk om et hovedplan. Tidligere gjorde man følgende limbo for å oppnå det samme: tegne linje, høyreklikk/select midpoint, ctrl/shift-velg origo, coincident relasjon. Men jaggu blir man fort vant til nye verktøy!

02 – Relasjoner i skissepunkt

02 - relasjonerISkissepunkt

For å sette relasjoner så har jeg alltid brukt følgende analogi: “En relasjon er noe mellom to parter. Mann og kone, kjærester, familiemedlem, for å nevne noen eksempler. Derfor, skal man angi en relasjon i SOLIDWORKS så må man velge de partene som skal inngå i relasjonen.” Dette er selvsagt fortsatt gyldig, og denne tankegangen må brukes i tilfeller der en relasjon skal settes mellom to linjesegmenter som ikke er i berøring.

I SOLIDWORKS 2015 så har man nå fått en snedig snarvei til å skape disse relasjonene, bare ved å klikke på møtepunktet for to linjesegmenter og bruke context-menyen. For å dra en ny analogi ved hjelp av datingtjenester på nett: “Det er som å gå fra match.com til Tinder”.

03 – Open part in position

03 - openPartInPosition_103 - openPartInPosition_2

En funksjon som er helt uvurderlig på større sammenstillinger eller komplekse parter. Her kan man altså gå direkte fra et view på arbeidstegning til 3D-modellen, i akkurat samme view! På tide å pensjonere SOLIDWORKS 2014.

04 – View selector cube med forhåndsvisning

04 - viewSelectorCubeMedForhåndsvisning

Da kuben ble introdusert så var det fordi flere savnet en visuell og enkel metode for å navigere seg rundt modellen på. I SOLIDWORKS 2015 så er denne sterkt forbedret på to måter.

1. Skjermperspektivet ditt beholdes i det den aktiveres. Det er slutt på å bli kastet rundt som i en vaskemaskin for å oppnå isometrisk visning hver gang du aktiverer visningskuben!

2. Forhåndsvisning ved mouseover. Helt fantastisk!

05 – Make independent

05 - makeIndependent

Kjenner du til følgende regle? Open part, Save As Copy, bla deg tilbake til sammenstillingen, Replace Components.

Vi har nå fått en egen “automagisk” knapp som gjør alle disse stegene for oss. Make Independent takler også flervalg i Feature Manager og kan fint brukes der man har flere instanser av samme komponent i sammenstillingen.

Er du interessert i flere nyheter levert på en entusiastisk måte, bli gjerne med på vår ProNor Kick-Off i november!

About Tony Teoh Melkild

Applikasjonsingeniør i ProNor AS med hovedfokus på SOLIDWORKS og SOLIDWORKS Simulation. M.Sc. - Ingeniørvitenskap & IKT - Produktutvikling og Materialer, NTNU 2010.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, Diverse, Sketch. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s