Har du uheldigvis slått av flatpattern og får ikke brettet ut delen? – Slik løser du dette

Fra tid til annen opplever vi at kunder har litt problemer med tynnplatedeler (Sheet Metal) og tegning. Eksempelvis kan det være ønskelig å sette inn en “Flat Pattern” -visning av delen på tegning, men opplever at delen likevel kommer sammenbrettet.Se bildet til venstre nedenfor:

a1     a2

I dette tilfellet vises det tilsynelatende feil på forhåndsvisningen av “Flat Pattern” ettersom denne helt klart ikke er brettet ut. Vi opplever heller ingen endring når vi prøver å bytte konfigurasjon manuelt fra fanen til venstre.

Feilen som forårsaker dette skyldes at brukeren uheldigvis og uten å være klar over det har slått av (supressed) “Flat-Pattern2”-featuren som ligger i en egen mappe nederst i historietreet. (Se bilde nr.2 ovenfor) Vi ser også at modellen som vises på skjermen er i en egen underkonfigurasjon (“DefaultSM-FLAT-PATTERN[Part ]”). Denne konfigurasjonen blir automatisk opprettet første gang vi setter delen inn på en tegning, og det er denne underkonfigurasjonen som er ringet rundt i bildet ovenfor nede til høyre på det første bildet.

For å løse problemet aktiver og/eller deaktiver den siste featuren slik at de to konfigurasjonene på parten stemmer med bildene nedenfor:

a4     a4

Resultatet er også nå riktig når vi igjen prøver å sette inn en utbrettet del av parten (Flat Pattern) på tegning:

a5

Til slutt: Vær oppmerksom på at dette problemet også kan oppstå i motsatt tilfelle, hvor man sliter med å få brettet sammen istedenfor å flate den ut. Prosessen med å sjekke aktive og deaktiverte features for de to konfigurasjonene er likevel den samme.

About Kai Inge Midtgård Rokstad

Utdannet sivilingeniør (maskin) fra NTNU med spesialisering innen «Produktutvikling, bearbeiding og beregning». Har erfaring med modellering og simulering i high-end 3D-systemer. Jobber med brukerstøtte og kurs for SOLIDWORKS og tilhørende produkter.
This entry was posted in Arbeidstegninger, Bruk av SOLIDWORKS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s