Rebuild og Force Rebuild

Fra tid til annen hender det at man må rebuilde modellen sin for at den skal få med seg de nye endringene man har gjort. Det er flere måter å rebuilde modellen sin på. Man kan trykke på trafikklysknappen øverst på menylinja, eller benytte hurtigtastene Ctrl+B som gjør akkurat det samme. Da prøver SOLIDWORKS å oppdatere på nytt igjen alle featurene og parametrene som er blitt endret. Dette går som regel smertefritt, men i ny og ne kan en operasjon eller feature bli korrupt slik at rebuilden ikke oppdaterer modellen din slik du hadde forventet.

rebuild

En måte å løse dette problemet på er å bruke en mindre kjent funksjon kalt Force Rebuild ved å trykke på hurtigtastene Ctrl+Q. Ved en tvungen rebuild forsøker SOLIDWORKS å bygge hele modellen fra bunnen av igjen. Dette tar naturligvis mer tid, spesielt i store modeller med mange features, men er noen ganger en grei måte å finne ut av hva som er galt med modellen din.

About George Lee

Bakgrunn som sivilingeniør i Ingeniørvitenskap & IKT - Produktutvikling og Materialer fra NTNU. Jobber til daglig som applikasjonsingeniør i ProNor AS.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s