Failed to save

failed+to+save

Det har vært jevnlige rapporter fra brukere i det siste som får denne feilmeldingen under lagring. Felles for de fleste er at det lagres mot en nettverkslokasjon. Normalt sett skal dette fungere, og dette innlegget skal ikke gå i dybden i årsaker, men heller en mulig løsning.

Man er ofte ikke alene om å støte på feilmeldinger i SolidWorks, eller et hvilket som helst annet program. Derfor er det fint at man som kunde på vedlikehold har tilgang til å søke i kunnskapsdatabasen* til SolidWorks som har et mulig svar på de fleste feilmeldinger som finnes i programmet.

Men det er ikke alltid at det som står her fungerer hos alle. Derfor kan det offisielle SolidWorks forumet også være nyttig i mange tilfeller. Her diskuterer brukerne seg i mellom, ofte med innspill fra SolidWorks, finner løsninger og kan høste erfaringer av hverandre. Her om dagen kom jeg over en tråd som omhandlet nettopp “Failed to save” som jeg vet mange har rapportert inn. En bruker skrev at en endring i antivirus programmet hans gjorde at feilen forsvant. I tillegg var det minst to andre som kunne rapportere om det samme.

Det som ble gjort var å ekskludere SolidWorks filtyper fra antivirus programmet. Under er det vist et bilde av hvor man gjør dette i Microsoft Security Essentials.

mse

Ekskluder filtyper i MSE

Lignende valg skal finnes i andre antivirus program også. Kom gjerne med tilbakemelding her eller til support@pronor.com om dette løser problemet dere har med “Failed to save”.

* Alle på vedlikehold har som nevnt tilgang til både knowledgebase og forum via kundesidene: http://customerportal.solidworks.com

About Jon Anders Østerud

Applikasjonsingeniør i ProNor AS.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, Installasjon av SOLIDWORKS and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s