Windows Aero og grafikkytelse

Den siste tiden har det vært flere supportsaker der dårlig grafikkytelse har vært tema, selv om maskinen kunden sitter på er mer enn god nok for SolidWorks. Årsaken kan spores tilbake til Aero i Windows 7.

I Windows Vista kom det et nytt brukergrensesnitt som heter Aero (“Authentic, Energetic, Reflective & Open”) Aero er videreført i Windows 7. Har man dette aktivert vil man blant annet se at startmenyen og alle vinduer har et gjennomsiktig utseende og man får levende miniatyrbilder. Man kan slå dette av om ønskelig og få et utseende lik det man hadde i Windows XP/2000. Mange gjør dette for å spare ytelse, men det som samtidig skjer når man deaktivere Aero, er å slå av en del av grafikkytelsen generelt. Dette påvirker alle programmer som kjøres i Windows, også SolidWorks. Dette er hva SolidWorks skriver om temaet:

“Q: Kan brukere forvente bedre grafikkytelse i SolidWorks ved å slå av Windows Aero brukergrensesnittet?

A: Nei, anbefalingen er å slå på Aero, såfremt det er støttet av skjermkortet.

Windows slår av enkelte 3D innstillinger i grafikkortet når man bruker basic eller ikke-Aero temaer for å spare ressurser. Når disse innstillingene blir slått av reduseres ytelsen i SolidWorks.

Basic eller ikke-Aero temaer er ment å brukes i PCer som ikke har et dedikert grafikkort for å redusere arbeidsmengden til CPU. I maskiner med dedikert grafikkort kan basic eller ikke-Aero temaer minske den generelle ytelsen.”

I tillegg minner vi om at SolidWorks tester og godkjenner drivere til alle versjoner av SolidWorks. Har du nettopp oppgradert så kan det være lurt å sjekke om du fortsatt sitter på siste godkjente skjermkortdriver. Dette sjekker du enklest her.

About Jon Anders Østerud

Applikasjonsingeniør i ProNor AS.
This entry was posted in Diverse, Skjermkortdriver. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s