Konflikt mellom HP og EPDM

Sitter du på en HP maskin med SolidWorks og EPDM installert? Får du ofte feilmeldinger og påfølgende kræsj av SolidWorks der EPDM får skylden? Dersom du kan svare ja på disse to spørsmålene har vi funnet en løsning som ser ut til å rette problemet.

Vi i ProNor benytter HP EliteBook og flere brukere har jevnt og trutt den siste tiden opplevd at SolidWorks kræsjer tilfeldig, og tilsynelatende på grunn av EPDM. Kræsj oppstår hyppig ved lagring og lukking av filer i SolidWorks, forsøk på deaktivering av EPDM tillegget, samt ved avslutning  av programmet. Et dypdykk i kunnskapsdatabasen til SolidWorks ga et svar som har vist seg å fungere veldig bra.

Vindu som dukker opp ved en uventet EPDM-feil

Sammen med HP maskinene følger det med diverse ferdiginstallert programvare. Det viser seg at programmet “HP ProtectTools Security Manager” i mange tilfeller kommer i konflikt med EPDM da det forhindrer dette tillegget å bli deaktivert i SolidWorks, og dermed opprette en nødvendig nøkkel i Windows-registeret. Ved å avinstallere dette programmet skal problemet være løst.

 

About Jon Anders Østerud

Applikasjonsingeniør i ProNor AS.
This entry was posted in SOLIDWORKS PDM and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s