ProNors Julenøtt 2011: fasit

Det ble jul i år også. Nissens verksted fikk god hjelp til å tegne julestjernen. Som vanlig var det opp til deltagerne å finne en modelleringsmetode som ga riktig vekt på modellen, og variasjonen blant de ulike innsendte bidragene var stor.

Her finner du ProNors SolidWorks-julenøtt

Ikke alle besvarelsene hadde riktig vekt, men dere som leverte, skal ha hederlig omtale for forsøket.

Riktig svar var: 189.28 gram

Denne oppgaven kunne løses både med solid- og flatemodellering – de fleste har brukt kun solidmodellering. Den største utfordringen med denne oppgaven lå nok i få riktig vinkel på fasettkanten i armene på stjernen. Dette krever litt analyse og er kanskje ikke så lett å få til. Men flere har klart det, vi viser et utvalg av de riktige forslagene her:

Terje Hjelvik har løst dette fint ved å bruke et antall rette extrudes. Ren solidmodeling her altså, og helt riktig svar.

Terje Hjelvik

Andreas Blom-Bakke og Stig-Morten Thu har begge valgt å starte med ren flatemodellering, ved å tegne en sketch som gir en av flatene i stjernen, som så roteres og speiles – deretter en Thicken Surface som gjør om alt til solids.

Andreas Blom-Bakke

Stig Morten Thu

Joachim Venberget har gjennomskuet oss og lagt på en 60 graders slippvinkel. Enkelt og greit, og ikke så lett å se med en gang.

Joachim Venberget

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, Månedens oppgave. Bookmark the permalink.

6 Responses to ProNors Julenøtt 2011: fasit

 1. Andreas Blom-Bakke says:

  Jeg ærklærer uoffisielt Joachim Venberget som vinner her. Frekt, frekt.

 2. Joachim says:

  Takker Andreas 🙂 Du vet, noen av oss er foreløpig bare CSWA he he…

  Og takk for artige oppgaver, fortsett med det. Likte sketchen med equal i fasiten, jeg har knotet litt med det men skjønner nå jeg bare må fortsette å få det til også når det blir mange entities.

  Godt nytt SolidWorks år!

 3. Andreas Blom-Bakke says:

  CSWA?? Du greier nok CSWP. Men helt enig, artig med disse utfordringene for å få en liten head refresh.

 4. Joachim says:

  Nu vel du godeste Andreas, en ting av gangen. SW, design og CAD generelt er relativt nytt for meg, CSWP er vel litt mer enn å legge på slippvinkel 🙂 Er ikke bare å bestå eller, høye krav til meg selv nå etter 100% på 2 timer, så fikk jeg sagt det og! puh 🙂 Følger med på fjøsboka fra SW-World og CSWP’ene på USS Missouri så kansje til neste år? Hvertfall en god motivator, sku gjerne vært der!

  Hvor blir det av utfodringene?

  • Lars Haaland says:

   Flott at Utfordringene er populære. Vi har hatt litt mye å jobbe med her på ProNor i det siste, så Månedens Utfordring har dessverre måttet vente litt. Vi kommer tilbake!

  • Andreas says:

   Må nok skuffe deg litt mtp CSWP-event til neste år. Fra 2013 er eventet reservert CSWE’er. Det ble litt stressa stemning rundt ProNor-bordet da det kom frem, hehe. Uansett så er det vel en smule oppskrytt, det eventet der. Du får gå inn og laste ned et passende Boss Justification Letter, så kommer du deg kanskje til Orlando til neste år.

   Da jeg så strykprosenten til CSWP slo det meg at det kanskje ikke er så lett likevel. Noen litt gufne ting der som man kanskje ikke bruker så mye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s