Jobbe uten tilgang til Enterprise? Ikke noe problem!

Dersom du har behov for å jobbe med filer som ligger i EPDM-hvelvet når du ikke har tilgang til hvelvet, må du ikke kopiere disse filene ut fra hvelvet og jobbe med dem lokalt. Dette kan skape problemer, og skaper uansett unødvendig arbeid. SolidWorks EPDM har en innebygd funksjon for dette som gjør ting mye enklere.

Dette er hva du trenger å gjøre før du kobler deg av hvelvet:

  1. Sjekk ut, kopier og/eller opprett de filene du har behov for å modifisere. Sistnevnte er særlig viktig dersom man benytter auto-generering av filnavn.
  2. Eventuelt hent andre filer du har behov for å se på eller bruke, f.eks. Toolbox-mappen, bibliotekfiler, malfiler etc. – her bruker du Get-funksjonen.
  3. I utforskervinduet, gå til Tools | Work Off-line.
  4. Hvelvvisningen forsvinner midlertidig; vent på at prosessen fullføres, og du kan gå inn på hvelvet igjen. Du vil da se at mappene er blitt blå istedet for grønne.

Når du er tilbake i nettverket og har tilgang til hvelvet igjen, går du ganske enkelt til Tools | Work On-line, venter på at forbindelsen gjenopprettes, og du kan deretter gå videre til å sjekke inn filene du har hatt med deg, og jobbe med andre filer.

Som du ser, er dette betydelig enklere enn å kopiere filer frem og tilbake, og samtidig sikrer du deg mot at det blir feil ifm avglemt utsjekking, krøll med filreferanser, et potensielt stort utvalg av filplasseringer og andre tidkrevende problemer som kan følge av feil fremgangsmåte.

Kan også nevne at man ofte kan havne i offline-modus litt i vanvare. Det kan for eksempel være at man har prøvd å logge seg på uten å ha tilgang til serveren. Kjennetegnet er de blå mappene – det indikerer offline-modus, og du velger da bare Tools | Work On-line for å koble deg på igjen.

About Torbjørn Helland Solhaug

Web analyst, Funka Nu AB
This entry was posted in SOLIDWORKS PDM and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s