Månedens utfordring – fasit for mai

I vår mai-utfordring var det mange innleveringer, og nesten alle hadde klart å finne riktig vekt: 621.62 gram.

Vi hadde lagt inn en ørliten felle; legger man på den minste filleten først, får man svaret 621.20 gram, som er svaralternativ 2. Dette er altså feil, og som det går frem av tegningsunderlaget for parten, skal den siste filleten legges på etter den store.

De aller fleste innleverte bidrag er modellert riktig. Det spiller ingen rolle hvilken metode du bruker – så lenge målene er riktige, kan du bruke ulike metoder for å komme frem til riktig svar. De aller fleste innleverte bidragene er modellert ved at man lager et volum som man siden kutter i med Extruded Cut, men noen av dere har andre løsninger,  f.eks. har Mette Pedersen (Norasonde) et forslag der hun bruker Insert | Features | Combine, det fungerer utmerket.

Slik bruker du Combine

Jeg vil ellers trekke frem Geir Kåre Øen (Defa) som har navngitt featurene i sin modell, det er et godt tips for de som jobber i et flerbrukermiljø der kolleger må kunne sette seg inn i hverandres SolidWorksmodeller.

Joachim Venberget (Kreativ Plast AS) , Ole K. Aasvestad (Furnes Hamjern) og Ragnar Næss (GMV AS) får skryt for å klare seg med kun fire features.

Ellers observerer vi at av de riktige besvarelsene, er det ingen som både har alle sketcher fullt definerte, og i tillegg har benyttet kun de målene som er oppgitt i tegningsunderlaget.

Vi antar at dere er klare for større utfordringer, så for neste runde tror jeg min kollega Torbjørn har skrudd opp vanskelighetsgraden litt.

Takk for innsatsen alle sammen!

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in Månedens oppgave. Bookmark the permalink.

2 Responses to Månedens utfordring – fasit for mai

  1. Ragnar Næss says:

    Feil svar skrevet på siden, 621,26, skal vel være 621,62…. 🙂

    Ragnar

  2. Lars Haaland says:

    Takk for tipset, jeg gikk surr i tallene og har rettet det nå. Fint våre lesere følger med 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s