Månedens utfordring: Mai

Etter ønske fra våre kunder har vi opprettet en fast post på vår blog: månedens utfordring. Vi vil publisere relativt enkle modeller, der vi setter spesifikke mål for selve modelleringen, presisjonsmål på geometrien, resultatmål for enkel analyse eller lignende. Den eller de som presterer best får hederlig omtale her på bloggen.

Denne gangen skal du modellere parten nedenfor, etter målene som er anvist – og i tillegg skal du legge på et materiale. Vi vil du skal gi oss vekten, i gram, med to desimaler, på den ferdige modellen.

Last ned tegningen som PDF (200Kb)

Materiale: Aluminium 6061 Alloy
Enhet: MMGS (mm, gram, second)
Desimaler: 2
Alle kutt er Through All
Parten er symmetrisk.

Orientering i rommet: Valgfritt

Hva er vekten i gram?
1. 612.70
2. 621.60
3. 621.62

Slik finner du massen til en part

Slik setter du enheter og desimaler

Det finnes flere metoder for å modellere denne modellen – og du velger den du vil. I dette tilfellet bryr vi oss ikke om hvor mange features du har.

Konkurransen er åpen for alle, uansett om du er kunde av ProNor eller ikke; om du jobber med SolidWorks eller bruker det på hobbybasis – om du er student eller yrkesaktiv. Vi vet forresten det er mange flinke studenter der ute, husk at vi tar gladelig i mot besvarelser fra dere.

Kunnskapen som kreves for å modellere denne modellen, tilsvarer pensumet i kurset SolidWorks Essentials, og ligger på nivå med det som kreves for sertifiseringen Certified SolidWorks Associate (CSWA). Står du fast i denne oppgaven, vurder gjerne å ta et kurs hos oss.

Innlevering:
Avsluttet

Løsningen publiseres i form av en video kort tid etter innleveringfristen.

Tidligere utfordringer:

 

April

Mai

 

 

 

 

 

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, Månedens oppgave and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Månedens utfordring: Mai

  1. Pingback: Månedens utfordring – fasit for mai | ProNor

Comments are closed.