Benchmarking av din datamaskin

Benchmarking handler om å sammenligne alternativer, i denne sammenheng er det snakk om ytelsen på din datamaskin. Det er mange muligheter til å teste, og fokuset her er selvfølgelig opp mot SolidWorks.

Med SolidWorks 2011 lanserte SolidWorks en egen Performance Test, som du finner under Start | Alle Programmer | SolidWorks 2011 | SolidWorks Tools. Her testes SW oppstart og kjøring innenfor et utvalg ulike operasjoner. Dette kan deretter sammenlignes på SolidWorks’ nettside.

I tillegg til SolidWorks’ egen test finnes det en mengde muligheter ute på nettet. SolidWorks anbefaler et par av disse:

  1. PassMark performance test – gjør en serie tester på både prosessor, RAM, skjermkort og harddisk. Selv om den ikke er SW-spesifikk, inkluderer den en del testing av 3D-data. Testen lister ut score på hver enkelt av disse testene, samt en totalscore. Dette kan lastes opp til deres hjemmeside, og gir deg mulighet for sammenligning.
  2. Anna’s SolidMuse – Anna Wood blogger om SolidWorks, og har lagt ut en liten samling komplekse SolidWorks-modeller man kan teste rebuild-tid på. Brukere har lagt ut resultater med sin maskinspek, så man har et ganske bra sammenligningsgrunnlag.

Vær oppmerksom på at testing som ikke er SW-spesifikk ikke nødvendigvis gir et riktig bilde av den opplevelsen du vil ha i SolidWorks. Det er to årsaker til dette; skjermkort kan ha meget god ytelse, men ikke være beregnet på CAD, og SolidWorks har noe begrenset bruk av flere prosessorerkjerner, som de fleste prosessorer har i dag.

About Torbjørn Helland Solhaug

Web analyst, Funka Nu AB
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS, Diverse and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s