Quadro FX 1500M og 3500M går ut med SW2011

Med jevne mellomrom er det enkelte eldre skjermkort som ikke er godkjent for den nye versjonen av SolidWorks. Generelt er det slik at skjermkortene i bærbare PC’er går tidligere ut på dato, men som oftest tar det minst tre år før det skjer.

De siste årene har vi i stor grad anbefalt nVidia Quadro FX-serien, med det resultat at mange sitter med et nVidia-kort i sin PC. Med SW2011 pensjoneres to av de gamle favorittene blant bærbare skjermkort, FX 1500M og FX 3500M, som blant annet finnes i Dell Precision M90 og HP nw9440.

Disse ble lansert høsten 2007, men man får ikke lenger oppdaterte drivere til disse kortene. Konsekvensen er bildeforstyrrelser, heng og kræsj, og i et par tilfeller med eldre drivere til og med at ingenting av innholdet i tegningen vises. Dette løste seg etter oppdatering til den siste tilgjengelige, men gir samtidig et bilde av hva som venter i nær fremtid.

Dersom du sitter med en maskin som har et av disse skjermkortene anbefaler vi sterkt å legge inn ny datamaskin i årets budsjett. Vi har tidligere skrevet om hvordan du sjekker skjermkort i din maskin, og vi har dessuten en oversikt over systemkrav til SolidWorks.

About Torbjørn Helland Solhaug

Web analyst, Funka Nu AB
This entry was posted in Diverse and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s