Sldworks is not responding – hva gjør jeg?

Med Windows 7 er det en feilmelding som har blitt betydelig mer vanlig enn tidligere – SldWorks is not responding, eller tilsvarende på norsk. Du får da alternativene å tvangslukke programmet eller vente på at programmet svarer.

Først: hva er årsaken til feilmeldingen? Rent faktisk er det at SolidWorks ikke svarer innen Windows’ egendefinerte tidsrom. Dette er i XP 30 sek, Vista 10 sek og i Win7 3 sek!

OK, det forklarer hvorfor feilmeldingen er mer vanlig, men hva betyr egentlig “ikke svarer”? Jo, det betyr at programmet ikke kan motta noen kommandoer, og den mest sannsynlige årsaken til dette er at programmet allerede jobber med en operasjon, f.eks. rebuild av modell.

Derfor: hvis du får denne meldingen, er den beste fremgangsmåten å rett og slett la SolidWorks jobbe seg ferdig. Ikke la feilmeldingen tvangslukke SolidWorks, ikke kverk SLDWORKS.exe fra oppgavebehandling, ikke restart maskinen. Heller gjør andre ting som å sjekke mail, skrive på rapporten din, laste ned bilder fra kameraet ditt etc. I løpet av kort tid vil SolidWorks være ferdig med hva det enn jobbes med, og du kan fortsette modelleringen din.

About Torbjørn Helland Solhaug

Web analyst, Funka Nu AB
This entry was posted in Bruk av SOLIDWORKS and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s