Hvordan oppdatere skjermkortdriver

NVIDIA Quadro FX 3800 (Foto: NVIDIA)

Hva er et skjermkort? Skjermkortet er den komponenten i datamaskinen som omdanner en logisk representasjon av et bilde til et signal som skjermen kan vise. Noen ganger, og spesielt i SolidWorks, kan også skjermkortet manipulere den logiske representasjonen til bildet – noe som f.eks. skjer ved bruk av RealView, Draft Analysis, View > Curvature og View > Zebra Stripes. SolidWorks bruker altså skjermkortets funksjoner for ulike ting, og skjermkortet er dermed en viktig komponent for at PCen skal fungere feilfritt med SolidWorks. Les mer om Skjermkort her.

Hva er en skjermkortdriver? For at PCen skal bruke skjermkortet på riktig måte, er det viktig å passe på at du bruker en skjermkortdriver som er riktig for din systemkombinasjon. Skjermkortdriveren er altså et program som PCen bruker for å benytte skjermkortet, og å utnytte dets funksjoner til fulle. Skjermkortdriveren legger seg, som alle andre programmer, i listen over installerte programmer i Kontrollpanelet i Windows.

Hvordan bytter jeg ut skjermkortdriveren? Sjekk først at du har riktig driver – du finner en beskrivelse for det her. Det kan også være lurt å sjekke at du har tillatelse til å installere programmer på din PC. Dette kan din systemadminstrator svare på.

  1. Finn riktig skjermkortdriver. På SolidWorks’ nettsider finner du en liste over hvilke skjermkortdrivere du skal bruke for ditt system. Her fyller du inn informasjonen som gjelder for ditt system. Har du en bærbar PC, velger du PC-fabrikantens navn. Har du en ‘merkeløs’ PC, fyller du inn “Any Systems Vendor”. Får du forslag om flere enn en skjermkortdriver, velg den med høyest versjonsnummer. Sjekk gjerne versjonsnummeret med nummeret på din egen driver (se hvordan)
  2. Last ned skjermkortdriveren fra siden, og lagre den f.eks på desktopen. Ikke kjør filen ennå.
  3. Avinstaller eksisterende driver (*). Det gjør du fra Programmer i kontrollpanelet (Windows XP: Add/Remove Programs), finn oppføringen “NVIDIA Drivers” (Eller “ATI”, hvis du bruker et skjermkort herfra)Hvis du har et skjermkort fra NVIDIA) eller ATI (Dersom du har et skjermkort herfra). og velg avinstaller/uninstall. På slutten av avinstalleringen vil du bli bedt om å restarte PCen. Gjør dette.
  4. Installer ny driver. Når PCen er startet på nytt, dobbeltklikk på den nye driveren du lastet ned fra SolidWorks. Dersom du får spørsmål fra Windows om å la Windows finne driver for deg, så ikke gjør dette. Kanseller eventuelle vinduer som varsler om dette. På slutten av installeringen blir du bedt om å starte PCen på nytt. Når PCen har startet på nytt, test om grafikken i SolidWorks virker som den skal.
(*) Dersom du har en nyere driver som benytter NVIDIA Installer 2.0 er det ifølge NVIDIA ikke nødvendig å avinstallere gammel driver før du installerer ny.  

 

Trenger du mer hjelp med dette, eller vil du at vi skal gjøre det for deg? Er du kunde av ProNor er vi tilgjengelige for hjelp med dette og andre ting.

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in innstillinger, Installasjon av SOLIDWORKS, Skjermkortdriver and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hvordan oppdatere skjermkortdriver

  1. Pingback: Hvordan identifisere skjermkorttype og –driver | ProNor

  2. Pingback: Bruker du riktig skjermkortdriver for SolidWorks? | ProNor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s