Enkel videoredigering med Live Movie Maker

Trenger du AVI-filer av animasjonene du lager i SolidWorks?

SolidWorks gir deg gode rådata når du lagrer en animasjon (Motion Study) som AVI. Velger du Full frames – uncompressed, får du en stor fil, men denne filen har bra bildekvalitet og er et godt utgangspunkt for videre redigering i et tredjeparts videoediteringsprogram.

Det finnes mange slike programmer der ute, både for profesjonelt bruk og mer for hjemmebruk, og ett av disse heter Live Movie Maker og er laget av Microsoft.

Live Movie Maker er en videreføring av Windows Movie Maker, som vi kunne stifte bekjentskap med i Windows XP og Vista. Live Movie Maker gir deg enkle videoredigeringsmuligheter og er gratis. En av de største fordelene er at du kan lage animasjoner om til mindre filstørrelse, uten synlig forringelse av billedkvaliteten. Du kan også bruke det til å gjøre ulike former for etterarbeid på AVI-videofiler laget i SolidWorks, som å klippe sammen to videoer til en fil og å legge på lydspor – kort fortalt har du alle de vanligste videoredigeringsverktøyene for hånden. Live Movie Maker og lastes ned her: http://explore.live.com/windows-live-movie-maker. Live Movie Maker krever Vista eller Windows 7.

Tips: Ved å bruke SolidWorks 2011 og rendre animasjonen med PhotoView360, får du enkelt et resultat som er svært bra, uten altfor mye forarbeid.

Fordelene med dette er:

  1. Du kan komprimere videodataene bedre, slik at filene blir mindre og dermed enklere å ta med seg eller sende på epost.
  2. Du kan redigere videofilene, klippe sammen to ulike klipp osv – legge på titler, lyd osv.
  3. Du kan enkelt legge videoer ut på YouTube og andre nettverk.

Trenger du kurs i Animasjon? Dette temaet dekkes av kurset SolidWorks Assembly Modeling, som du tar hos ProNor.

About Lars Haaland

Tjenesteansvarlig, ProNor AS. Industridesigner MNID, CSWE. Spesielt interessert i ting som har med modellering, rendering og animasjon å gjøre.
This entry was posted in Animasjon, Bruk av SOLIDWORKS, rendring and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s