SolidWorks 2011 er klar!

Den offisielle versjonen av SolidWorks 2011 ble sluppet 19.10.2010. Den er nå klar for nedlasting via SolidWorks’ kundeportal. Hvis du ikke har konto på kundeportalen, se vår video om oppretting av konto. Ta gjerne også en titt på våre viktigste tips for installasjon av SolidWorks.

Blant de viktigste nyhetene er kosmetiske sveiser, ny metode for forenkling av geometri, 2D-analyse i Simulation, walkthrough og utvidet funksjonalitet rundt ligninger. ProNor vil presentere et stort utvalg av nyhetene i en rekke seminarer utover høsten, finn ut når det passer deg best!

SolidWorks 2011 vil ikke kjøre på Windows XP. Dersom du har Windows XP på din maskin må du oppgradere; vi anbefaler Windows 7 grunnet en betydelig mengde kompatibilitetsproblemer med Windows Vista og skjermkortdrivere. Vi anbefaler også 64-bits operativsystem, da denne kan håndtere mer RAM, som normalt sett blir en flaskehals for de fleste SolidWorks-brukere med 32-bits operativsystem. Se også SolidWorks’ systemkrav.

Husk å kjøre backup av Toolbox før oppgradering. Dette for å sikre at du ikke mister data dersom det skulle skje en feil i installasjonen. Husk også å ta vare på weldment-profiler, malfiler og annet du kan ha liggende inne i installasjonsmappen for SolidWorks 2010. For å fjerne dette problemet til neste gang anbefaler vi at du legger disse filene utenfor Program Files-mappen, helst på en server tilgjengelig for alle SolidWorks-brukere, og endrer Tools | Options | File Locations tilsvarende.

Vi anbefaler dessuten at du installerer en fersk versjon, og ikke oppgraderer SW2010. Årsaken er at det ofte er endringer i mappestrukturen, noe som kan forårsake problemer ved oppgradering fremfor ny installering. I samme slengen er det gunstig om du navngir installasjonsmappen til C:\Program Files\SolidWorks 2011 eller tilsvarende.

About Torbjørn Helland Solhaug

Web analyst, Funka Nu AB
This entry was posted in Installasjon av SOLIDWORKS and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s